ßßß
Dla 4 osób:400 g ugotowanych ziemniaków1 cebulałyżeczka masłapół pęczka koperkujajkopół szklanki tartej bułkisól, pieprzsos:1 cebula2 łyżki oliwy2 ząbki czosnkupuszka pomidorów bez skórkiZiemniaki przepuścić przez praskę. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle i dodać do ziemniaków. Dodać drobno posiekany koperek, jajko i dwie łyżki tartej bułki, wymieszać i doprawić do smaku. Sos: Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć. Dodać posiekane pomidory wraz z zalewą. Dusić, aż woda odparuje. Doprawić do smaku. Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i obtoczyć w pozostałej bułce. Smażyćna złoto na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem pomidorowym.Przepis z: Przyjaciółka nr 21/2017piątek, 02 lutego 2018, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyTuńczykowa pasta do smarowania pieczywaAkurat na piątek ;) Dla 4 osób: 2 puszki tuńczyka we własnym sosie kilka łodyg koperku 50 g jogurtu naturalnego szczypta pieprzu cayeńskiego szczypta mielonej sProste bułki ciabattaNo i do tego pyszne. Nie przejmujcie się, gdy po zagnieceniu ciasto będzie bardzo luźne. Na ok 8-9 sztuk 21 g drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g mąki 2 łyżeczki solSernik marcepanowy na migdałowym spodzieZ pewnością go pokochacie, tak, jak moja rodzina :) Na formę o średnicy 28 cm. spód: 30 g mąki 30 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypt