Kiedy ostatnio zaniosłam do pracy sałatkę z gruszką, rukolą i fetą moja koleżanka przynosiła swoją wersję jeszcze przez kilka dni. To spowodowało, że zachciało mi się znowu kombinować. Patrząc za okno, tęsknię za latem i chcę je zdecydowanie przewołać. I przygotowuję kolejne szalone sałatki. Tym razem wybrałam szpinak, ser halloumi, szynkę szwarcwaldzką i granat. Jest bombowo:) Całość polałam olejem sezamowym, i żeby było jeszcze bardziej wystrzałowo, syropem z granatów. Muszę przyznać, że uwielbiam takie połączenia.Składniki:dwie garście szpinakukilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej3-4 plastry sera halloumigranatsólpieprzsyrop z granatów- opcjonalnieolej sezamowy- lub inna ulubiona oliwaWykonywanie:Szpinak przełóż do miski w której będziesz podawać sałatkę. Szynkę porwij w palcach na mniejsze kawałki i rozłóż na szpinaku. Ser usmaż na suchej patelni z obu stron. Powinien lekko się przypiec. Rozłóż go na sałatce. Posyp pestkami granatu, skropolejem sezamowym i syropem z granatów jeśli używasz.Smacznego!