ßßß Cookit - przepis na Paluszki chlebowe z szynką parmeńską

Paluszki chlebowe z szynką parmeńską

nazwa

Wykonanie

Goście w progu? Znam to uczucie. Lekka panika, bo w lodówce w sumie pustka... Zdarza nam się jednak mieć pod ręką składniki, które mimo początkowych obaw, że "co ja z nich zrobię", okazują się czymś efektownym i smacznym. Takimi produktami okazały się paluszki chlebowe, serek i szynka.
Składniki:
100g serka typu Almette
12 plastrów szynki parmeńskiej - może też być inna
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Serek wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Posmaruj nim z jednej strony każdy plaster szynki. Szynką owijaj 2-3 paluchy. Piecz przez 7-10 minut do zrumienia szynki w temp. 180 st.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2015/01/paluszki-chlebowe-z-szynka-parmenska.html