ßßß
 
            
         Kiedy jajka zaczną się ścinać, przerywamy mieszanie. Omlet smażymy, aż jajka się zetną, a sam omlet zacznie się swobodnie poruszać na patelni przy potrząsaniu. Łopatką ostrożnie podważamy brzegi omletu. Przechylając delikatnie patelnię pozwalamy, by nadmiar nie usmażonego jajka spłynął pod spód omletu. Możemy powtarzać tę czynność, aż pozbędziemy się większości nadmiaru jajek z wierzchu omletu. Wierzch omletu powinien jednak pozostać lekko wilgotny, nie dopuszczamy do przesuszenia się omletu.2. Na omlecie rozkładamy równomierna warstwą połowę startej mozzarelli. Zmniejszamy płomień do minimum i przykrywamy patelnie pokrywką. Czekamy kilka chwil, by ser zaczął się roztapiać.3. Zsuwamy omlet na talerz, smarujemy pesto i układamy kawałki pomidora. Posypujemy startym parmezanem.
Kiedy jajka zaczną się ścinać, przerywamy mieszanie. Omlet smażymy, aż jajka się zetną, a sam omlet zacznie się swobodnie poruszać na patelni przy potrząsaniu. Łopatką ostrożnie podważamy brzegi omletu. Przechylając delikatnie patelnię pozwalamy, by nadmiar nie usmażonego jajka spłynął pod spód omletu. Możemy powtarzać tę czynność, aż pozbędziemy się większości nadmiaru jajek z wierzchu omletu. Wierzch omletu powinien jednak pozostać lekko wilgotny, nie dopuszczamy do przesuszenia się omletu.2. Na omlecie rozkładamy równomierna warstwą połowę startej mozzarelli. Zmniejszamy płomień do minimum i przykrywamy patelnie pokrywką. Czekamy kilka chwil, by ser zaczął się roztapiać.3. Zsuwamy omlet na talerz, smarujemy pesto i układamy kawałki pomidora. Posypujemy startym parmezanem.