Wykonanie
«
Pudding z
masłem orzechowym, ...Pieczony
biały ser »Ciekawa i smaczna odmiana dla tradycyjnej
fasolki w
bułce tartej. Choć tej nie podsmażamy to całość smakuje naprawdę dobrze a
czosnek nadaje małej pikanterii. Przepis Magdalena Cielenga-Wiaterek z książki "
Zielenina na talerzu ".
Składniki :400 g
fasoli szparagowejSkładniki na sos :4
suszone pomidory w
oliwie4 łyżki
oliwy spod pomidorów1 ząbek
czosnku4 łyżki posiekanego świeżego
oregano ( użyłam 2 łyżek suszonego )1/2 łyżeczki
soliFasolkę gotujemy na parze aż będzie miękka ale nie rozpadająca się. Ja ugotowałam
fasolkę w osolonej wodzie.W czasie gotowania się
fasolki przygotowujemy sos. Wszystkie składniki sosu miksujemy w malakserze. Sos nie powinien być gładki a
mieć ziarnistą konsystencję.Ugotowaną
fasolkę polewamy sosem, mieszamy.* Jeśli zdecydujecie się ugotować
fasolkę w osolonej wodzie uważajcie na dodatek
soli do sosu. Lepiej dodać na końcu jeśli okaże się, że
fasolka nie jest wystarczająco przyprawiona dla nas.Smacznego :)poniedziałek, 20 lutego 2017, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisy
Ketchup rabarbarowy. Pieczony, korzenny.Po pierwszym przekartkowaniu książki Dominiki już wiedziałam, że muszę przetestować większość jej przepisów...zwłaszcza te na
rabarbar...Na pierwszy rzut poszed
Kurczak Tikka
MasalaBardzo aromatyczny, lekko pikantny, pełny smaku
kurczak skąpany w dużej ilości
sosu jogurtowo-
pomidorowego. Danie banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. ŚwiPulpety z
miętą w
sosie pomidorowym z nutą
cynamonuNie myślałam,że takie połączenie przypadnie mi do gustu a jednak...składniki są tak odpowiednio dobrane, że żaden z nich nie jest przytłaczający a smak
mięty jeZupa z dyni z lanymi kluskami.Urlop, urlop i już po urlopie... Czas wracać do pracy i rzeczywistości. Część swojego urlopu spędziłam u rodziców, odp
Sałatka ze
szparagamiSałatka bardzo smakowała gościom przyjęcia urodzinowego syna Juliana. Drugi raz zrobiłam ją na imieniny rodziców. Dzisiaj chcę się podzielić z
Wami przepisem. BKomentarze