Wykonanie
«
Fasolka szparagowa w sosie
oreganoGenialne urozmaicenie smaku
sera na
chleb, do sałatek lub innych potraw jakie tylko przyjdą nam do głowy. Przepis z bloga Dorodne
pomidory .
Składniki :kostka
sera białego ( u mnie
feta )ulubione
przyprawy majeranek,
tymianek,
oregano,
bazylia,
papryka itp. co kto lubi
olejSer należy posmarować
olejem a następnie natrzeć
solą i ulubionymi
przyprawami ( w przypadku
fety, która jest już słona
sól z oczywistego faktu pomijamy ).
Ser zawijamy z powrotem w papierek i wkładamy do foliowej
torebki lub umieszczamy w naczyniu i odstawiamy do lodówki na noc.Drugiego dnia
ser przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temp. 200ºC przez 45-60 minut w zależności jak bardzo chcecie go przyrumienić. Ja piekłam do momentu aż
ser zaczynał mi się rozpływać.Smacznego :)środa, 22 lutego 2017, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyCiasto
kawowe z
mrożonymi owocamiMyślę, że u niejednej osoby o tej
porze roku można jeszcze znaleźć w zamrażarce zamrożone letnie
owoce :) A jeśli nie to w sklepach są łatwo dostępne. Ciasto bePieczona
biała kiełbasa z
czosnkiem i
ziołamiNie przepadam za
białą kiełbasą ale cały czas szukam przepisów, które by to zmieniły. I ten jest jednym z nich.
Kiełbasa jest chrupiąca, bardzo aromatyczna i na
Serowy dip do
krakersów, paluszkówEkspresowy dodatek do słonych przekąsek i nie tylko. Można robić z dodatkami jakich tylko zapragniemy. Łatwy, smaczny czego chcieć więcej :) Składniki : 125 gPełnoziarniste penne z
cukinią i
fetąDanie niezbyt piękne, ale szybkie w przygotowaniu - niecałe 15 minut... Składniki: 250 g pełnoziarnistego
makaronu penne 2 łyżki
oliwy z oliwek 1 mała kostkaPieczone
patisony nadziewane
kaszą bulgur z
ziołami i
orzechamiDzisiaj na obiadwykorzystałam
kaszę bulgur, która już dawno zalegała mi w kuchennej szafie i... uważam, że jestrewelacyjna! Łatwa w przygotowaniu, smaczna i syc