Wykonanie
Bardzo dobry
ser marynowany w ziołach i
oleju. Świetnie smakuje rozsmarowany na kanapce, dodany do sałatki lub użyty w sposób, który podpowie nam wyobraźnia. Wzorowałem się na tym przepisie.
Składniki:- opakowanie
sera feta,- świeża i suszona
bazylia,- świeży i suszony
tymianek,-
oregano,-
pieprz biały, mielony-
pieprz czarny, ziarnisty,-
czosnek mielony,-
chilli mielone,-
olej.Wykonanie:
Fetę kroimy w kostkę i rozdzielamy na dwie porcje. Jedną część przekładamy w słoiczku suszonym i świeżym
tymiankiem,
oregano,
pieprzem czarnym ziarnistym,
białym i
czosnkiem. Drugą natomiast świeżą i suszoną
bazylią,
chilli,
czosnkiem i
pieprzem ziarnistym czarnym. Ilość przypraw dowolna, w zależności od własnego smaku, ale dość konkretna. Zawartość zalewamy
olejem, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na 3 dni.