Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« CukiniowiecDziś wam pokaże jak można wykorzystać
schab lub
karkówkę. Dosyć łatwe przygotowanie i smaczne. Na to stawiam łatwo smacznie i w miarę szybko.4 kotlety
schabowe(
schab lub
karkówka)1
papryka ( czerwona)8
pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych( zwykły
pomidor)1
cebula czerwona1/2 kulki
mozzarella(
ser żółty jak najbardziej)1/3
bakłażana( użyłam
cukinii)1 łyżka
sosu pomidorowego lub passaty( dałam
keczup)
sól,
pieprzbazylia,
oregano suszoneoliwanatka pietruszkiPrzygotowanie:
Schab umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i okroiłam na plastry. Trochę go roztłukłam, doprawiłam
przyprawami ( polecam użyć jakie lubicie). Podsmażyłam na patelni z obu stron.
Cukinie umyłam ,osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam w plastry które posoliłam i zostawiłam na jakieś pół godziny aby odciekła z nich
woda. Usmażyłam na patelni plasterki.
Pomidora pokroiłam w plasterki
cebule w piórka, a
paprykę w paseczki. Foremkę wyłożyłam folią aluminiową i przełożyłam usmażone plastry
schabu które posmarowałam
keczupem na
schab kładłam usmażoną
cukinie,
pomidor cebulę i
paprykę. Zapiekałam kolo 25 minut w w 180 stopniach . Kiedy stwierdziłam że warzywka już się podpiekły położyłam
mozzarelle i wstawiłam z powrotem do pieca . Dosłownie chwila i
mozzarella się rozpuściła. Wyjęłam posypałam
natką pietruszki i podawałam na gorąco. Można śmiało podać z
ziemniakami z
wody lub frytkami.
czwartek, 16 lutego 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Żeberka z
keczupem i coląNa dziś przygotowałam
mięsko, dokładnie
wieprzowe żeberka z dodatkiem
keczupu i coli. Niby nic takiego, a jednak smak jest wyrazisty z lekką nutą pikanterii i p
Karkówka zapiekana z
seremOglądając film wpadłam na genialny pomysł zrobienia
mięska z
serem i warzywami.Taki misz masz w jednym. Pyszne delikatne
mięsko i miękkie soczyste warzywa. DobrRoladki z
kurczakaPewnie już każdy z was robił takie roladki i każdemu smakowało.Robię je co jakiś czas i za każdym razem smakują wybornie. Wystarczy inny
ser włożyć do środka inKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter