Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Kokosowy sernik z ...
Cukina z
papryką ... »Zapewne nie raz macie tak jak ja że zastanawiacie się co dziś podać na obiad.Ja miałam tak ostatnio i po zaglądnięciu do lodówki wpadłam na taki oto pomysł.
Składniki:4 grube plasterki
mortadeli4 plastry
bakłażana (grubości około 1-1,5 cm)1 kula
mozzarelli1
pomidor4 łyżeczki tartego
parmezanu4 plasterki dowolnego
żółtego sera4 listki
bazyliisól i
pieprzWykonanie:Plastry
bakłażana należy nasolić i odstawić na 20 min.żeby puściły sok,następnie wycieramy je dokładnie ręcznikiem papierowym ( w ten sposób pozbędziemy się charakterystycznej goryczy
bakłażana)W naczyniu żaroodpornym układamy plastry
mortadeli na to
ser żółty,plaster
bakłażana następnie
mozzarellę pokrojoną w plastry,
pomidora,posypujemy
solą i
pieprzem i układamy listki
bazylii.Zapiekamy wszystko w 190°C około 20-25 min.5 min.przed końcem pieczenia posypujemy wszystko
parmezanem i dalej zapiekamy.Podajemy z
pieczywem .
środa, 11 września 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter