ßßß Cookit - przepis na " Zapiekany bakłażan z dodatkami "

" Zapiekany bakłażan z dodatkami "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Kokosowy sernik z ...
Cukina z papryką ... »
Zapewne nie raz macie tak jak ja że zastanawiacie się co dziś podać na obiad.
Ja miałam tak ostatnio i po zaglądnięciu do lodówki wpadłam na taki oto pomysł.
Składniki:
4 grube plasterki mortadeli
4 plastry bakłażana (grubości około 1-1,5 cm)
1 kula mozzarelli
1 pomidor
4 łyżeczki tartego parmezanu
4 plasterki dowolnego żółtego sera
4 listki bazylii
sól i pieprz
Wykonanie:
Plastry bakłażana należy nasolić i odstawić na 20 min.żeby puściły sok,następnie wycieramy je dokładnie ręcznikiem papierowym ( w ten sposób pozbędziemy się charakterystycznej goryczy bakłażana)
W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mortadeli na to ser żółty,plaster bakłażana następnie mozzarellę pokrojoną w plastry,pomidora,posypujemy solą i pieprzem i układamy listki bazylii.
Zapiekamy wszystko w 190°C około 20-25 min.
5 min.przed końcem pieczenia posypujemy wszystko parmezanem i dalej zapiekamy.
Podajemy z pieczywem .
środa, 11 września 2013, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2013/09/Zapiekany-baklazan-z-dodatkami.html