ßßß Cookit - przepis na Sałatka ze szpinakiem, jakiem, białą rzodkwią i pomidorami koktajlowymi

Sałatka ze szpinakiem, jakiem, białą rzodkwią i pomidorami koktajlowymi

nazwa

Wykonanie

Czasem po obiedzie zostaje trochę ziemniaków, ryżu czy makaronu. Jeśli tym razem padło na quinoa, to możecie je wykorzystać jako dodatek do pysznej sałatki .
50 g młodego szpinaku
250 g pomidorów koktajlowych
pół białej rzodkwi
2 jajka
2-3 łyżki gotowanej quinoa
olej lniany
sól, pieprz, oregano
Jajka gotujemy na twardo. Szpinak i pomidory koktajlowe myjemy i osuszamy. Białą rzodkiew myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy pokrojone w ćwiartki pomidory, liście szpinaku i białą rzodkiew (ja użyłam do jej obróbki temperówki do warzyw). Dodajemy quinoa, olej lniany i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przed podaniem na każdą porcję sałatki nakładamy ćwiartki jajka na twardo.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/salatka-ze-szpinakiem-jakiem-biala-rzodkwia-i-pomidorami-koktajlowymi