Wykonanie
«
Śledzie po duńsku
Na 12 sztuk:300 g
mąki100 g mielonych
orzechów laskowych175 g
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego, szczypta
soli2 dojrzałe
banany1
jajko150 g
jogurtu naturalnego6 łyżek
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczenia100 g
masłaMasło rozpuscić i wymieszać z 100 g
mąki i 75 g
cukru, zrobić kruszonkę. 200 g
mąki wymieszać z
proszkiem do pieczenia, pozostałym
cukrem,
cukrem waniliowym,
orzechami i
solą.
Banany obrac i zmiksować z
jajkiem,
olejem i
jogurtem. Dodac do sypkich składników. Wykałdac do foremek muffinkowych, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 175 st. c (z termoobiegiem- 150st C) ok. 25 minut.Przepis z: "Laura Backen nr 3/2016czwartek, 01 grudnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyHiszpanskie magdalenasKlasyk hiszpanskiego sniadania. Dosyc podobne do francuskich madaleienes, choc sa o wiele wieksze i bardziej przypominaja ciasto
biszkoptowe. Smak mozna zmieniaMuffinki z
dyniaSwietne, takie aromatyczne. :) Moj starszy synek stwierdzil, ze smakuja, jak pierniczki. Cos w tym jest, bo sporo w nich przypraw.
Moze na drugi
dzien nawet lepMuffiny
kawowo-
czekoladowe z
rumemDzis ten przepis mial falstrat- jakies dobre kilka godzin temu mozna juz bylo obejrzec zdjecia moich muffinow.
Moze to i dobrze, bo teraz juz ich nie ma ;) Namuffinki w wersji miniProste i pyszne babeczki, zrobione przez moją Córcię:)
Dyniowe,
czekoladowe, mięciutkie i pyszne! składniki: suche: 1,5 szkl
mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszkuMuffinki - Przepis na MuffinyZachęcam do obejrzenia mojego kolejnego filmiku w którym pokażę Wam w jaki sposób przygotowuję moje muffinki: Wypróbujcie ten przepis, gwarantuję, ż