Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 2 szklanek
mąka ziemniaczana 1 szklanek
cukier 0,75 szklanek
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jogurt naturalny 1 szklanek
sól 1 szczypta
olej 0,75 szklanekWykonanie:Całe
jajka ubić, mikserem, z
cukrami i szczyptą
soli. Ubijając, dodać
jogurt, partiami
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i
olej. Mikserem wyrobić na jednolitą masę. Przełożyć gładkie ciasto do wąskiej, podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 min w 180 stopniach. Gotowe ciasto można oblać dowolną polewą lub lukrem, albo posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocKomentarze:Autor:
Kasia i TomekData: 2009-04-17wygląda pysznie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: