ßßß
 
            
        

 Cebule i seler obrać i pokroić w sporą kostkę, marchewkę pokroić w plastry.
Cebule i seler obrać i pokroić w sporą kostkę, marchewkę pokroić w plastry.
 Obrać czosnek i drobno posiekać.
Obrać czosnek i drobno posiekać. Na talerz wysypać mąkę. Rozgrzać masło klarowane na patelni (nie wolno go przypalić). Każdy policzek obtoczyć w mące i usmażyć na maśle.
Na talerz wysypać mąkę. Rozgrzać masło klarowane na patelni (nie wolno go przypalić). Każdy policzek obtoczyć w mące i usmażyć na maśle.
 Przełożyć do garnka.
Przełożyć do garnka. Po usmażeniu i przełożeniu wszystkich kawałków mięsa, na patelnię wsypać pokrojone warzywa.
Po usmażeniu i przełożeniu wszystkich kawałków mięsa, na patelnię wsypać pokrojone warzywa. Smażyć je (co rusz mieszając) przez 6-7 minut.
Smażyć je (co rusz mieszając) przez 6-7 minut. Po tym czasie warzywa przełożyć do mięsa.
Po tym czasie warzywa przełożyć do mięsa. Na patelnię po smażeniu wlać wino, zagotować (zdeglasować) i przelać do garnka.
Na patelnię po smażeniu wlać wino, zagotować (zdeglasować) i przelać do garnka. Drobno posiekać listki rozmarynu, pieczarki pokroić na ćwiartki.
Drobno posiekać listki rozmarynu, pieczarki pokroić na ćwiartki. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, rozmaryn, pieczarki oraz wodę.
Dodać liście laurowe, ziele angielskie, rozmaryn, pieczarki oraz wodę.

 Garnek przykryć pokrywką, całość gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie danie jest gotowe.
Garnek przykryć pokrywką, całość gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie danie jest gotowe. Przed wyłożenie na talerz, mięso pokroić na 1 cm. plastry. Policzki wieprzowe w warzywnym sosie podawać z kaszą lub ziemniakami oraz z wyrazistą w smaku sałatką jak wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem, sałatką szwedzką lub małosolnymi ogórkami.
Przed wyłożenie na talerz, mięso pokroić na 1 cm. plastry. Policzki wieprzowe w warzywnym sosie podawać z kaszą lub ziemniakami oraz z wyrazistą w smaku sałatką jak wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem, sałatką szwedzką lub małosolnymi ogórkami. Smacznego!
Smacznego!