Składniki:250 g pieczarek1 marchew1 pietruszka1 cebula1/2 pora1/2 selera2 ząbki czosnku100 ml śmietany 18%50 g masła2 liście laurowe2 ziarenka ziela angielskiegosól, pieprz200 g makaronu, np. świderki0,50 kg porcji rosołowej z kurczaka, np. skrzydełka, podudziaPrzygotowanie:Porcję rosołową i warzywa zalewamy dwoma litrami zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy powstałą pianę. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy na maśle, następnie dodajemy do zupy. Całość gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Podajmy z ugotowanym al dente makaronem.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.