ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
250 g pieczarek
1 marchew
1 pietruszka
1 cebula
1/2 pora
1/2 selera
2 ząbki czosnku
100 ml śmietany 18%
50 g masła
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz
200 g makaronu, np. świderki
0,50 kg porcji rosołowej z kurczaka, np. skrzydełka, podudzia
Przygotowanie:
Porcję rosołową i warzywa zalewamy dwoma litrami zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy powstałą pianę. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy na maśle, następnie dodajemy do zupy. Całość gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Podajmy z ugotowanym al dente makaronem.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2015/02/zupa-pieczarkowa-z-makaronem.html