ßßß
 
            
         2 marchewki1 mały seler korzeniowy3 łodygi selera naciowego1 cebula3 ząbki nieobranego czosnku3 liście laurowe4 ziarenka ziela angielskiego3 gałązki świeżego rozmarynu5 łyżek mąki pszennej200 ml czerwonego wytrawnego wina200 ml wodysólpieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIEMięso przyprawiamy solą i pieprzem i oprószamy trzema łyżkami mąki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni.
2 marchewki1 mały seler korzeniowy3 łodygi selera naciowego1 cebula3 ząbki nieobranego czosnku3 liście laurowe4 ziarenka ziela angielskiego3 gałązki świeżego rozmarynu5 łyżek mąki pszennej200 ml czerwonego wytrawnego wina200 ml wodysólpieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIEMięso przyprawiamy solą i pieprzem i oprószamy trzema łyżkami mąki. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni. Warzywa obieramy. Marchewki kroimy w grube plastry, pozostałe - w dużą kostkę. Oprószamy pozostałą mąką i przekładamy na tłuszcz po mięsie. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, czosnek i rozmaryn. Smażymy kilka minut do lekkiego zrumienienia. Zalewamy winem i gotujemy przez 2-3 minuty. Przekładamy warzywa do mięsa, przykrywamy i pieczemy prze 3 godziny. Połowę warzyw miksujemy z wytworzonym sosem. Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem i podajemy z pieczonymi warzywami. U nas świetnie całość dopełniły smażone kopytka. Smacznego :)
Warzywa obieramy. Marchewki kroimy w grube plastry, pozostałe - w dużą kostkę. Oprószamy pozostałą mąką i przekładamy na tłuszcz po mięsie. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, czosnek i rozmaryn. Smażymy kilka minut do lekkiego zrumienienia. Zalewamy winem i gotujemy przez 2-3 minuty. Przekładamy warzywa do mięsa, przykrywamy i pieczemy prze 3 godziny. Połowę warzyw miksujemy z wytworzonym sosem. Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem i podajemy z pieczonymi warzywami. U nas świetnie całość dopełniły smażone kopytka. Smacznego :)
