Wykonanie
«
Śliwkowe ciasto ...Zupa cheesburgerowa »Jedne z pyszniejszych placuszków. Puszyste, mięciutkie,
biszkoptowe,
dyniowe. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Przepis z bloga Kwestia smaku .
Składniki :200 g puree z upieczonej dyni50 g
jogurtu naturalnego ( opcjonalnie, pominęłam )2
jajka2 łyżki
oleju roślinnego lub roztopionego
masła2-3 łyżki
cukru1 i 13 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliPuree wymieszać z
jogurtem ( jeśli puree jest dość wodniste nie należy dodawać
jogurtu. Ja nie miałam wodnistego i
jogurtu też nie dodawałam ). Kolejno dodać
jajka z
olejem, wymieszać. Następnie dodajemy
cukier i przesianą
mąkę wraz z
proszkiem do pieczenia i szczyptą
soli. Całość miksujemy lub mieszamy łyżką do momentu aż masa będzie gładka i jednolita.Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni lekko posmarowanej
olejem. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.Smacznego :)
piątek, 02 września 2016, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisy
Schabowy marynowanyFajna propozycja na
schabowy, który świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu. Marynujemy go 2 dni wcześniej a
potem tylko fru na patelnię. Bardzo smaczny aCiasto "gniot" z
truskawkamiPuszyste,wilgotne i bardzo smaczne. Gniot okazał się
ciastem idealnym w , którym możemy wykorzystać niemalże wszystkie
owoce. Najlepiej smakuje na drugi dzień wPełnoziarniste
dyniowe gofry
drożdżoweMięciutkie, korzenne, pyszne, zdrowe. Idealne na śniadanie tym bardziej, że ciasto można przygotować dzień wcześniej a rano tylko usmażyć. Przepis z bloga BarbaCiasto
dyniowe z
czekoladą i
kajmakiemDziś kolejny
dyniowy wypiek, tym razem od Kornika ( klik ). Ciasto warte grzechu i poświęcenia mu kilku minut. Mało słodkie (jeśli ktoś lubi bardziej słodkie wyCiasto
jabłkami,
orzechami,
żurawiną i puree z dyniKupiłam kawałek dyni, nie wiedząc co z niej powstanie. Pomysł zrodził się, gdy mój tata wręczył mi wielką skrzynkę
jabłek. Były w niej złociste renety. To najle