Wykonanie
Przepyszne, błyskawiczne, możemy do niego użyć
owoców świeżych, z puszki lub np odsączonych z kompotu :) Przepis od Agatki .
1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej tortowej1/2 szklanki
cukru3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 kopiasta łyżeczka
cukru waniliowego3 kopiaste łyżki rzadkiego!
jogurtu naturalnego ok. 100 gramów1/2 szklanki
olejuszczypta
soliulubione
owoce (najlepiej albo drobne albo drobno pokrojone, nie opadną na dno tak jak u mnie)
cukier puder do posypaniaW misce wymieszać najpierw suche produkty. Następnie dodać
jajka,
olej i
jogurt i całość miksować na wysokich obrotach ok. 3 minut.Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę o
boku 22 - 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i posypaną
kaszą manną. Na wierzchu poukładać kawałki
owoców.Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 160 st. C i piec ok. 40-50 minut.Jeszcze ciepłe posypać
cukrem pudrem.