ßßß Cookit - przepis na Pierďż˝ faszerowana serkiem fetta, rukolďż˝ i oliwkami bez z pestek.

Pierďż˝ faszerowana serkiem fetta, rukolďż˝ i oliwkami bez z pestek.

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Jagodzianki polane lukrem
Marchewko-wiec zwykły i nie ... »
Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami bez z pestek.
Od 1 sierpnia w Lidli Polska trwał tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej.Moje danie jest związane z tym tygodniem.Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami bez z pestek, z papryką Jalapeno , kaszą pęczak, fasolką szparagową oraz sałatką z ruccoli,ogóreczka małosolnego papryki czerwonej, słonecznika i sosu winegret domowego. Dziękuję Lidl Polska za paczuszkę i czekam na następne niespodzianki :)
Składniki:
pierś z kurczaka 2 połówki Lidl Polska
ruccola 2 garście ryneczek Lidla
serek feta 100 g
oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno 10 szt Lidl Polska
sól i pieprz do posypania piersi
Pikantny sos na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri z Lidl Polska
ekstra Virgin Olive Oil Spain do posmarowania piersi z kurczaka z Lidl Polska
Sałatka:
ogórek małosolny 3 szt- sama robiłam
papryka czerwona połowę ryneczek Lidla
ruccola 100 g ryneczek Lidla
pestki słonecznika podprażone z 3 garście
winegret :
sok z cytryny połowę
ekstra Virgin Olive
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
kasza pęczak 1 woreczek
fasolka szparagowa żółta 2 garście
Składniki które użyłam do przygotowania dania znajdźcie w Lidl Polska
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy sosem na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri.
Krok 2
Do miseczki wkładamy ruccolę( pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :)
Krok 3
Gotujemy kasze pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu.
Krok 4
Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy ruccole,paprykę pokrojoną drobno i prażone pestki słonecznika.Skrapiamy sokiem z cytryny oraz ekstra Virgin Olive Oil Spain i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6
Na talerz nakładamy sałatkę kaszę fasolkę i pierś z kurczaka .Podajemy na gorąco, smacznego.
niedziela, 07 sierpnia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Pierś grillowana piri piri z pysznymi dodatkami
Przypominam wam że od 1 sierpnia w Lidli Polska trwa tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Polecam wam produkty które wykorzystałam do Dan
Pierś smażona w papierze do pieczenia
Dziś lekki obiadek a wręcz dietetyczny.Nie mówię ,że codziennie ale co jakiś .Rewelacja lekkie dla brzuszka i czujemy się o niebo lepiej.Zachęcam do wyprób
Kalafior z czosnkiem i curry
Dziś Kalafior na obiadek z curry i czosnkiem smażony na masełku klarowanym wyraźniejszy w smaku niż ten z wody, banalny w przygotowaniu składniki:&n
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/08/Piers-faszerowana-serkiem-fetta-rukola-i-oliwkami.html