Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Jagodzianki polane lukrem
Marchewko-wiec zwykły i nie ... »Pierś faszerowana
serkiem fetta,
rukolą i
oliwkami bez z pestek.Od 1 sierpnia w Lidli Polska trwał tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej.Moje danie jest związane z tym tygodniem.Pierś faszerowana
serkiem fetta,
rukolą i
oliwkami bez z pestek, z
papryką Jalapeno ,
kaszą pęczak,
fasolką szparagową oraz
sałatką z ruccoli,ogóreczka małosolnego
papryki czerwonej,
słonecznika i
sosu winegret domowego. Dziękuję Lidl Polska za paczuszkę i czekam na następne niespodzianki :)Składniki:
pierś z kurczaka 2 połówki Lidl Polskaruccola 2 garście ryneczek Lidla
serek feta 100 g
oliwki bez z pestek, z
papryką Jalapeno 10 szt Lidl Polska
sól i
pieprz do posypania piersiPikantny sos na bazie
papryczki chilli odmiany
Piri-
Piri z Lidl Polskaekstra Virgin
Olive Oil Spain do posmarowania
piersi z kurczaka z Lidl Polska
Sałatka:
ogórek małosolny 3 szt- sama robiłam
papryka czerwona połowę ryneczek Lidlaruccola 100 g ryneczek Lidla
pestki słonecznika podprażone z 3 garście
winegret :
sok z cytryny połowęekstra Virgin
Olivesól i
pieprz do smakuDodatkowo:
kasza pęczak 1 woreczek
fasolka szparagowa żółta 2 garście
Składniki które użyłam do przygotowania dania znajdźcie w Lidl Polska
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy
sola i
pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy sosem na bazie
papryczki chilli odmiany
Piri-
Piri.Krok 2Do miseczki wkładamy ruccolę( pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy
serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz
oliwki bez z pestek, z
papryką Jalapeno. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :)Krok 3Gotujemy
kasze pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu.Krok 4
Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Krok 5
Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy ruccole,
paprykę pokrojoną drobno i prażone
pestki słonecznika.Skrapiamy
sokiem z cytryny oraz ekstra Virgin
Olive Oil Spain i doprawiamy
solą i
pieprzem.Krok 6Na talerz nakładamy
sałatkę kaszę fasolkę i
pierś z kurczaka .Podajemy na gorąco, smacznego.niedziela, 07 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPierś grillowana
piri piri z pysznymi dodatkamiPrzypominam wam że od 1 sierpnia w Lidli Polska trwa tydzień kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Polecam wam produkty które wykorzystałam do DanPierś smażona w papierze do pieczeniaDziś lekki obiadek a wręcz dietetyczny.Nie mówię ,że codziennie ale co jakiś .Rewelacja lekkie dla brzuszka i czujemy się o niebo lepiej.Zachęcam do wyprób
Kalafior z
czosnkiem i
curryDziś
Kalafior na obiadek z
curry i
czosnkiem smażony na masełku klarowanym wyraźniejszy w smaku niż ten z
wody, banalny w przygotowaniu składniki:&nO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter