Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria biała 1 sztuk
cykoria czerwona 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
burak 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
feta 100 gramów
mięta 1 łyżek stołowych
nasiona słonecznika 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cykorię pokroić i skropić połowa
soku z cytryny, żeby się nie utleniła. Oczyszczona
marchewkę i
buraczek pokroić w zapałkę.
Oliwę wymieszać z pozostałym
sokiem z cytryny, a
ser pokroić w kostkę lub pokruszyć. W misce delikatnie wymieszać kawałki
buraka,
marchwi,
cykorię i sos. Doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Posypać
fetą, listkami
mięty oraz
nasionami słonecznika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: