Wykonanie
Sałatki, które mają mało składników lubię najbardziej. I ta taka właśnie jest :DSkładniki sałatki :puszka
czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 212 ml4-5 gotowanych jajgarść
rukoli2-3 łyżki uprażonych
ziaren słonecznikaPrzygotowanie :
Fasolę wysypać na sito, przemyć pod bieżącą
wodą i osączyćUmytą
rukolę porwać na mniejsze kawałkiUgotowane
jajka pokroić w kostkęSkładniki wymieszać i polać sosem.
Składniki na sos :
cytrynamusztardaoliwaNa stronie: www.warzywneinspiracje.pl znajdziecie jeszcze więcej ciekawych przepisów.Przygotowanie sosu :Do 3-4 łyżeczek
musztardy dodać sok z ćwiartki
cytryny - wymieszaćDo sosu dodać ok. 2 łyżek
oliwy i ponownie dobrze wymieszaćSosem polać
sałatkę i połączyć wszystkie składniki.Opcjonalnie do sosu można dodać łyżkę
miodu, to dla tych co lubią wyrazistsze smaki :)