Szybki, dobry obiad lub danie na kolacje. Ryżowy makaron z tofu i marchewką w sosie sojowymzrobi nawet dziecko. Jest to banalny przepis, ale trzeba lubić tofu. To było moje pierwsze spotkanie z tym serem. Myślę, że nie ostatnie.Składniki (2-3 PORCJE):100 g makaronu ryżowego1 marchewka1 cm imbiruząbek czosnku100 g tofulimonka1 łyżka olejuok. 5 łyżek sosu sojowegoWykonanie:Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i smażę: starty imbir, drobno posiekany czosnek oraz obraną za pomocą nożyka do ziemniakówmarchewkę (obieram nożykiem na długie paski).Pokrojone tofu dodaję do poprzednich składników i smażę aż się zarumieni. Dodaję makaron, mieszam i smażę cały czas mieszając przez 2 minuty.Wlewam sos sojowy i dokładnie mieszam. Smażę jeszcze chwilkę. Skrapiam sokiem z limonki. Danie gotowe.