Wykonanie
Serdecznie polecam delikatną zupę z
żółtej papryki :)Lista zakupów:4
żółte papryki1 duża
papryczka chili1 biała
cebula1 łyżka
curry1 duży ząbek
czosnku1 puszka (400 ml) ,
mleczka kokosowego300 ml
bulionusól,
pieprz,
cukier2 łyżki
oliwykolendra do posypania
Papryki pokroić w kostkę.
Chili,
czosnek i obraną
cebulę posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki
oliwy. Wrzucić
paprykę żółtą,
chili,
cebulę i
czosnek. Obsmażyć razem około 5 min. (na małym ogniu). Wlać
bulion, zagotować. Zmniejszyć płomień. Dodać mleczko i
curry. Dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze razem ok. 12 min. Zmiksować.Przed podaniem posypać
kolendrą.
Smacznego :)zupyAutor(ka): zawsze.
oliwek Czas publikacji: czwartek, 12 maja 2016 14:03OpcjePoleć znajomemu wpis „Zupa krem z żółtej papryki”Polecane wpisyZupa krem z
czerwonej soczewicy z
mleczkiem kokosowym - przepisZdecydowanie najlepsza zupa, jaką zrobiłam ostatnio! Jeżeli komuś brakuje tzw. "wkładki" to proponuję 10 min. przed końcem gotowania wrzucić pokrojoną w cienkieKrem z
brukselkiJako dziecko nie lubiłam
brukselki strasznie. Może dlatego, że serwowano mi ją głównie z
bułką tartą (do dziś nie przepadam za tego typu
kalafiorem,
fasolką...)Zupa krem z
cukiniiDelikatna zupa o konsystencji kremu, którą podałam z
groszkiem ptysiowym. Jest lekka, a podana z zimnym
jogurtem świetnie się sprawdza jako obiad w nawet najwięTrackback