ßßß
Składniki :200ml mleka kokosowego1 łyżka czerwonej pasty curry2 łyżki brązowego cukru4 ząbki czosnku2,5cm kawałek swieżego imbiru700g dynisól, pieprzpapryczka chiliswieża kolendra do dekoracjioliwa do smażenia
Przygotowanie :W misce wymieszaj mleko kokosowe z czerwoną pastą curry i cukrem. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż na nim czosnek wycisnięty przez praskę i imbir starty na drobnej tarce, aż lekko zbrazowieją. Dodaj pokrojoną w niewielką kostkę dynię, chwilę przesmaż. Wlej mleko kokosowe, zmiejsz ogień i duś przez 20 minut aż dynia lekko zmieknię, następnie zdejmij pokrywkę i gotuj dalej aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj udekorowane drobno pokrojonym chili i listakmi kolendry.
Smacznego !