Wykonanie
Na święta nie szykuję zbyt dużo jedzenia.Wspólnie razem z mamą przygotowujemy śniadanie,po czym po południu obiad. Jest nas dosłownie 5 osób.W Poniedziałek Wielkanocny wyjeżdżamy,w poprzednich latach nawet na śniadaniu nie było nas w domu,więc sami widzicie,dużo do szczęścia nam nie potrzeba.Do obiadu często podaję taką surówkę,będzie świetnym dodatkiem i do świątecznego obiadu i na co dzień .Składniki:1 nieduża główka
kapusty2-3
pomidory1-2
żółte papryki1
czerwona cebula1 łyżka
musztardy3 łyżki
sosu chrzanowego Folwark
sól i
pieprz2 łyżki
oliwy z oliwekKapustę posiekaj.
Paprykę i
pomidory pokrój w kostkę.
Cebulę drobno posiekaj.Warzywa przełóż do miski.W niedużej miseczce połącz ze sobą
musztardę,
sos chrzanowy,
sól,
pieprz i
oliwę z oliwek.Tak przygotowany sos dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.Surówkę przełóż do salaterki i podawaj.