Wykonanie
Dedykuje Matce wariatce- klik, która szczuła mnie swoimi pysznościami od kilkunastu dni! zaglądałam na jej bloga regularnie patrząc na piękne bruschetty i w końcu zrobiłam je sama! Są pyszne! Dzięki Matka za inspiracje i to kuszenie!
przepis własnySkładniki:1 ciabattakilka plastrów pieczonej marynowanej
papryki z tego przepisu klik3 żółte koktajlowe
pomidorki2 plastry
czerwonej cebuli cienko pokrojonejlistki
bazylii1 ząbek
czosnkuoliwa z oliweksól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Przygotować składniki:
czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miseczki i zalać odrobiną
oliwy z oliwek.
Cebulkę i
pomidorki pokroić na cienkie plastry.Ciabattę opiec na ruszcie lub w tosterze. Gorącą ciabattę skrapiamy
oliwą z
czosnkiem i lekko nacieramy. Nakładamy pieczoną marynowaną
paprykę, pomiędzy kilka plastrów
pomidora i
czerwoną cebulkę.Posypujemy
solą i
pieprzem. Dekorujemy świeżymi listkami
bazylii. Można dodatkowo skropić
oliwą czosnkową na wierzch jeśli nie
boicie się
czosnku:)