Wykonanie
            Manifest WiosennyManifest Wiosenny - naturalne 
soki owocowe i warzywne. Żyj zdrowo i w zgodzie z naturą ! Odrzuć wszystko co sztuczne ! więcej→
Napój ImbirowyNapój Imbirowy przepis na rozgrzewający 
napój przygotowany na bazie 
imbiru, 
miodu i 
cytryny. 
Napój imbirowy świetnie rozgrzewa i pobudza krążenie więcej→Batoniki, Muffinki, 
Ciasteczka, 
Czekoladki Bez kategorii Ciasta bez Pieczenia Ciasta i Desery Ciasta na Wielkanoc Ciasta Pieczone - Domowe Wypieki Ciasta Świąteczne Deserek.TV Desery 
Jogurtowe Desery na Zimno Desery na zimno 
Drinki, 
Alkohole, 
Likiery Jogurt to Zdrowie 
Jogurty Naturalne Jogurty Owocowe Jogurty Owocowe Jogurty Smakowe Koktajle Dietetyczne i Energetyczne Koktajle 
Jogurtowe Napoje Napoje Chłodzące 
Napoje rozgrzewające Poradniki - Jak Zrobić? Poradniki Video Promocje Przepisy Dietetyczne Sklep Szybkie Przekąski Zdrowa ŻywnośćJak dekorować pierniczki – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronieDokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmieKOKTAJLE 
NAPOJE PIERNIK 
CZEKOLADA MURZYNEK SZARLOTKAJak dekorować pierniczki. Dziś jest dzień ozdabiania pysznych pierniczków lukrem – czyli ozdabianie i malowanie pierniczków . Osobiście nie mam cierpliwości do takiego zdobienia i lukrowania nie wspominając już o mych zdolnościach manualnych czego efekty widać poniżej:))) Ale to są moje osobiste polukrowane pierniczki 😉 co też widać na filmieDo lukrowania i zdobienia polecam 
lukier królewski, gdyż jest najbardziej trwały i nie odpada od pierniczków czy 
ciasteczek. Więcej porad znajdziecie poniżej,a w powyższym filmiku zobaczycie moje zmagania z lukrowaniem :)) Ale jedno muszę Wam powiedzieć, iż mimo braku zdolności manualnych muszę przyznać, że jest to bardzo fajna zespołowa zabawa w rodzinnym gronie przy fajnej muzyczce :))Zobacz też: Jak zrobić 
Lukier Królewski lub Jak zrobić PierniczkiSkładniki: 1 porcja = 12 szt.
lukier królewski – zobacz jak zrobić,
barwniki spożywcze,rękaw cukierniczy lub małe torebeczki lub papier do pieczenia, lub barwniki naturalneniebieski – sok z 
jagód,czerwony – sok z 
buraków,zielony – 
szpinak,żółty – 
kurkumaDo dekorowani pierniczków będziemy potrzebowali rękawa cukierniczego i tu polecam zakup foliowych jednorazowych rękawów cukierniczych aby nie tracić czasu na mycie jednego rękawa wielokrotnego użytku. Innym rozwiązaniem są foliowe woreczki lub zwykły papier do pieczenia. Jeżeli chodzi o papier dopieczenia to przycinamy papier na arkusze o wymiarach 20 cm. x 20 cm – większe arkusze przy dekoracji lukrem będą mało poręczne. Arkusze zwijamy w tutkę / rożek / rękaw tak aby z jednej strony powstała cienka końcówka z bardzo mała dziurką. Górna część naszej tutki spinamy zszywaczem, a dół obklejamy taśma klejąca – dzięki tym zabiega nasz rękaw/tutka będzie bardziej stabilna.Gdy mamy już gotowy 
lukier – przepis na 
Lukier Królewski – dzielimy go na tyle części ile chcemy 
mieć kolorów – przekładamy do osobnych miseczek lub filiżanek lub szklanek. Jeżeli 
lukier jest zbyt lejący należy dodać trochę więcej 
cukru i dokładnie wymieszać mikserem, aż 
lukier będzie błyszczący, a 
cukier rozpuści się i nie będzie grudek – to potrwa kilka minut. Do każdej porcji lukry dodajemy barwnik i dokładnie mieszamy aby go równo rozprowadzić i uzyskać jednolita barwę. Uwaga: lepiej przygotować więcej lukru o danej barwie, ponieważ gdy nam go zabraknie to już nie dorobimy kolejnej porcji o dokładnie takim samym kolorze. Jeżeli chodzi o barwniki to możemy je kupić w większości sklepów spożywczych lub cukierniczych lub skorzystać z domowej metod 
barwienia: niebieski – sok z 
jagód, czerwony – sok z 
buraków, zielony – 
szpinak, żółty – 
kurkumaGotowy kolorowy 
lukier przekładamy do rękawa cukierniczego lub zrobionej tutki z papieru do pieczenia lub do woreczka foliowego i dokładnie zakręcamy / zawijamy górna cześć naszej tutki tak aby 
lukier w czasie wyciskanie nie wypływał przez górna część. Nakładamy do połowy tutki. Następnie nożyczkami ucinamy sam róg tutki tak aby powstał mały otwór – na próbę wyciskamy 
lukier i sprawdzamy czy powstający wzorek jest odpowiedniej szerokości, jeżeli jest zbyt wąski to powiększamy dziurkę tutki bardziej ją przycinając. Pierniczki dekorujemy możliwie cienką strużką lukru nie dotykając ich powierzchni. Najpierw dekorujemy brzegi tworząc obramowanie, a następnie wypełniamy środek lukrem o mniejszej gęstości. Wypełnianie proponuję pozostawić na sam koniec, gdyż 
lukier który Wam pozostanie możecie rozrobić odrobiną 
soku z cytryny i wtedy ładnie wypełni zaznaczone wzorki.Jeżeli dekorujemy pierniczki w kształcie zwierząt i chcemy zrobić drobne elementy np. oczy – to do ich dekoracji używamy wykałaczki lub zapałki. Końcówkę wykałaczki maczamy w lukrze i stawiamy małe kropki w wyznaczonych miejscach na pierniczkach.Do dekoracji możemy także użyć gotowych posypek lub ozdób, którymi posypujemy polukrowane pierniczki. Świerzy 
lukier ładnie połączy pierniczki z ozdobami.Jak dekorować pierniczki – procedurę wykonania prezentuje powyższy film wideo.Autor: D 
eserek.TVZobacz także:Muffinki 
KokosoweTartaletki z 
owocami i 
galaretkąBabeczki 
CzekoladowePierniczki

NewsletterZapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy 
Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.

Dirt 
Cake Szybki Deser na... Dirt 
Cake przepis na szybki deser...
 Soti
Soti Natural - Zielona 
Herbata... 
Soti Natural - Zielona 
Herbata zamknięta...

Drożdżówki z 
Makiem Drożdżówki z 
makiem przepis na domowe...Tagi – wyszukaj3 bit 
alkohole babeczki babeczki 
czekoladowe babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki 
bakalie banan bananowy batoniki batony bez pieczenia 
bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie 
budyń bułeczki 
bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne 
ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne 
ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto 
czekoladowe ciasto dietetyczne 
ciasto drożdżowe ciasto 
dyniowe ciasto francuskie ciasto 
jogurtowe ciasto 
marchewkowe ciasto 
owocowe ciasto 
razowe ciasto 
shrek ciasto świąteczne ciasto ze 
śliwkami cupcakes cynamonowiec 
cytryna czekolada czekoladki deser desery desery 
jogurtowe desery marokańskie dieta dietetyczne 
drinki drożdżowe drożdżówki 
dynia frappe 
galaretka gofry golden 
syrop grejpfrut herbata herbatniki imbir jabłecznik 
jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić 
lukier jak zrobić mrożoną 
kawę jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka 
kartofelki marcepanowe 
kawa kawa latte 
kawa mrożona 
kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle 
owocowe koktajle warzywne konkursy krem krem bounty krem budyniowy kremówka kremówka bez pieczenia lemoniada 
likier limonka lody lukier makowiec 
malibu malina maliny mandarynki marcepan 
marchew marchewka mascarpone masło mazurek 
melon mięta migdały miód mleko mrożona 
kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki 
napój napoje napoje chłodzące 
napoje rozgrzewające nutella 
orzechy owocami owoce owocowe owocowy pianka pierniczki piernik placki 
pomarańcze poradnik poradniki prince 
polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne 
rabarbar racuchy rafaello 
rodzynki rogaliki 
serek sernik sernik na zimno serniki shake 
śmietana soki sól sól aromatyzowana 
sorbet stefanka święta 
syrop syrop czekoladowy syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno 
tarta tartaletki tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort tort bez pieczenia 
torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia 
wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze 
śliwkami żurawina