Pin ItUwielbiam granaty !Za ich smak.Za ich cudny kolor.I za to, że mają tyle cennych dla zdrowia składników.A poza tym za to, że tak się cudnie komponują. Ze wszystkim.Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:2 czerwone pomarańcze1/2 opakowania listków rukoli75 g sera fetaziarenka z 1/2 granataczarne oliwkipomidorki koktajlowe1/3 szklanki oliwy z oliwek EV2 łyżki octu balsamicznegopieprzsólWykonanie:Pomarańcze dokładnie myjemy i obieramy ze skórki pozbywając się całego albedo i kroimy w plastry.W szklance mieszamy składniki sosu (1/3 szklanki oliwy z oliwek EV, 2 łyżki octu balsamicznego, pieprz, sól).Na talerzu układamy listki rukoli, na nich układamy plasterki pomarańczy, pokrojoną w kostkę fetę, czarne oliwki i przekrojone na pół pomidorki. Wszystko posypujemy ziarenkami granatu i polewamy sosem. Podajemy od razu.