Wykonanie
Zbliżają się święta Wielkanocne, czas pomyśleć o wielkanocnych przepisach :) W weekend testowaliśmy nowy sposób na
schab . Tym razem nie pieczony, a gotowany :) Trzeba mu poświęcić trochę czas u, ale gwarantuje Wam, że warto :)
Schab jest wyjątkowo soczysty i aromatyczny, na pewno przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom :)
1,2kg
schabu2 łyżki
majonezu6 ziaren
pieprzu6 ziaren jałowcałyżka
majerankułyżka
słodkiej paprykiłyżeczka
vegety15 łyżeczek
soli1/2 główki
czosnku, obranego i przeciśniętego prze praskę2l
wodyW garnka przełóż wszystkie składniki, wymieszaj dokładnie. Następnie włóż do niego
schab. Całość gotuj 12 minut licząc od momentu zagotowania. Po tym czasie garnek odstawiamy na 24h. Drugiego dnia ponownie gotujemy
mięso 12 minut licząc od momentu zagotowania. Ponownie odstawiamy tym razem na dwa dni. Po tym czasie
schab jest gotowy do jedzenia.Smacznego :)