Wykonanie
Dzisiaj odchudzimy
schabowego. Ten tradycyjny w panierce i smażony na
smalcu to ulubiony kotlet mojego partnera. Dlatego zaproponowanie
schabu gotowanego na obiad było dla mnie ogromnym wyzwaniem. Na szczęście obiad posmakował i cały znikał w zastraszającym tempie z talerza. Może i Wam posmakuje taka odmiana.Zapraszam po przepis!
Składniki :* 4 plastry
schabu* 2
cebule* 2 ząbki
czosnku* pół litra
wody*
sól,
pieprz,
majeranek, czerwona
słodka papryka* łyżeczka
ziół prowansalskich bądź
przyprawy do mięsa wieprzowegoPrzygotowanie :
Schab delikatnie rozbić, ja wybrałam
mięso bez kości. Przyprawić
solą,
pieprzem i
przyprawą do mięsa wieprzowego. Obsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu z obu stron. Dolać trochę
wody, pokrojoną w piórka
cebulę oraz pokrojony w plasterki
czosnek. Przyprawić
papryką mieloną oraz
ziołami prowansalskimi. Całość dusić około 40 minut, aż do miękkości
mięsa. Przyprawić
majerankiem. Można dodać łyżeczkę
mąki pełnoziarnistej, ale podczas gotowania
woda się zredukuje i powstanie gęsty sosik. Podawać z
ziemniakami i
ogórkiem kiszonym.Także i tradycyjny, polski obiad możemy odchudzić tak, by był i pyszny i lekki.Przepis dodaję do akcji GOTUJ I CHUDNIJ JAK KUDŁACI KUCHARZE! czyli mniej
cukru, tłuszczu, kalorii a mnóstwo smaku.Tutaj znajdziecie więcej informacji na temat tej książki.