ßßß
 
            
         Składniki:Masa mięsna:1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka)3 ząbki czosnkusól, pieprzmajeranek1 cebulaczerstwa bułka + mleko do namoczenia1 surowe jajko
Składniki:Masa mięsna:1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka)3 ząbki czosnkusól, pieprzmajeranek1 cebulaczerstwa bułka + mleko do namoczenia1 surowe jajko Nadzienie jajeczne:4 jajka ugotowane na twardogarść posiekanej natki pietruszki1 łyżka majonezusól, pieprzSposób wykonania:1. Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć.2. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju.3. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, surowym jajkiem, cebulą, przeciśniętym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.4. Przygotować folię spożywczą o rozmiarach ok 20x30cm. oprószyć bułką tartą. Wyłożyć na to mięso formując prostokąt.5. Zrobić farsz: ugotowane jajka pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i siekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na mięso, zostawiając jednocześnie jeden brzeg bez farszu. Roladę zwinąć, kończąc brzegiem bez farszu. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w temp. 180 st. C.6. Można podać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapki.Smacznego!!!
Nadzienie jajeczne:4 jajka ugotowane na twardogarść posiekanej natki pietruszki1 łyżka majonezusól, pieprzSposób wykonania:1. Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć.2. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju.3. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, surowym jajkiem, cebulą, przeciśniętym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.4. Przygotować folię spożywczą o rozmiarach ok 20x30cm. oprószyć bułką tartą. Wyłożyć na to mięso formując prostokąt.5. Zrobić farsz: ugotowane jajka pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i siekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na mięso, zostawiając jednocześnie jeden brzeg bez farszu. Roladę zwinąć, kończąc brzegiem bez farszu. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w temp. 180 st. C.6. Można podać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapki.Smacznego!!! Źródło: Przyślij przepis, nr 3/2016
Źródło: Przyślij przepis, nr 3/2016