Wykonanie
Makaron pełnoziarnisty do tego
szpinak to wersja dietetyczna, do tego bardzo smaczna. Danie dla zabieganych, szybkie i zdrowe. Polecam.
SKŁADNIKI dla dwóch
trzech osób1/2 opakowania makronu pełnoziarnistego1 opakowanie
szpinaku mrożonego lub świeżego3 ząbki
czosnkusól pieprz do smakuWYKONANIEZamrożony
szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia i odparowania
wody.Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól ,
pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze
szpinakiem.Danie gotowe do spożycia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.