ßßß Cookit - przepis na Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

nazwa

Wykonanie

Kocham paprykę, uwielbiam szpinak. Niestety jako jedyna w domu. Dlatego takie dania rzadko u nas goszczą, bo wtedy muszę zrobić drugi obiad dla reszty. Jednak od czasu do czasu warto.
Składniki:
3-4 papryki
300 g ugotowanego dowolnego mięsa
300 g mrożonego szpinaku
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W między czasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/10/Faszerowane-papryki.html