Wykonanie
Kocham
paprykę, uwielbiam
szpinak. Niestety jako jedyna w domu. Dlatego takie dania rzadko u nas goszczą, bo wtedy muszę zrobić drugi obiad dla reszty. Jednak od czasu do czasu warto.
Składniki:3-4
papryki300 g ugotowanego dowolnego
mięsa300 g
mrożonego szpinaku3 ząbki
czosnkusól,
pieprzWykonanie:
Mięso zmielić w maszynce.
Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W
między czasie dodać do niego rozgniecione ząbki
czosnku i doprawić. Dodać zmielone
mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając.
Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą
paprykę nadziewać mieszanką
mięsa i
szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe./wydrukuj przepis/