Wykonanie
Moje pierwsze w tym roku
szparagi upolowane w Lidlu z 9,99!Ponieważ pogoda, jak na początek kwietnia wyśmienita - postawiłam na grillowanie - co prawda na płycie i na balkonie - ale za to pysznie i na świeżym powietrzu.
Łosoś i
szparagi to duet idealny - a przepis bardzo, bardzo prosty :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób1 porcja ok. 375 kcal)600 g fileta z
łososia bez skórypęczek
zielonych szparagów2 łyżki tartego
parmezanuoliwa z oliweksólpieprz cytrynowysok z cytrynyPRZYGOTOWANIE
Łososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy
solą i
pieprzem, skrapiamy
sokiem z cytryny i
oliwą.Odłamujemy zdrewniałe części
szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrapiamy
oliwą. Grillujemy
łososia i
szparagi ze wszystkich stron po kilka minut.Od razu podajemy -
szparagi posypujemy
parmezanem. Pyszne, zdrowe danie gotowe :)Smacznego :)
Do tego dania wyśmienicie pasują inne grillowane warzywa -
cukinia,
papryka,
pomidorki koktajlowe :)1 porcja
łososia ze
szparagami i
parmezanem - ok. 375 kcal w tym:
białko - 33,1 g, tłuszcz - 26.5 g, węglowodany - 3g, błonnik - 1,2 gZapraszam na funpage na FB oraz Instagram