Wykonanie
Share the post "
Szparagi z
czosnkiem i
parmezanem /
Parmesan and garlic asparagus"Dziś przedstawiam ekspresowy i bardzo smaczny dodatek do dania głównego. Ekstra szybkie, sezonowe i zdrowe
zielone szparagi obtoczone w
oliwie czosnku i
parmezanie a następnie smażone lub grillowane zachwycą każdego. Robi się je dosłownie w kilka minut, polecam do każdego dania głównego!
Scroll down for recipe in English(4 porcje)Składniki:500 g
zielonych szparagów, umytych i z przyciętymi zdrewniałymi końcami2 ząbki
czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę3-4 łyżki startego
parmezanu2-3 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Przygotowane
szparagi umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj z resztą składników.Na średnim ogniu rozgrzej patelnię lub patelnię grillową. Umieść na niej
szparagi , przykryj i smaż przez około 5 minut, często obracając aby się nie przypaliły.Smacznego!
English version
Parmesan and garlic asparagus(4 servings)Ingredients:500 g green asparagus, washed and trimmed2 garlic cloves, peeled and pressed or minced3-4 tablespoons grated
Parmesan cheese2-3 tablespoons
olive oilsalt and pepper to tastePreparation:Place asparagus in a large bowl toss with all the rest of ingredients until well-coated.Heat pan or grill pan on medium heat and add asparagus spears. Cover and cook for about 5 minutes, turning from
time to tome to prevent them from burning.Enjoy!
Share the post "
Szparagi z
czosnkiem i
parmezanem /
Parmesan and garlic asparagus"