ßßß Cookit - przepis na makaron z cukinią i twarogiem!

makaron z cukinią i twarogiem!

nazwa

Wykonanie

Jakie to było smaczne! Tak niewiele składników, tak niewiele pracy, a smak tak wyśmienity. Ale tak to już chyba jest z makaronami, są świetną bazą do szybkich i smacznych potraw. Tym razem postawiłam na nieco nietypowe połączenie, które okazało się strzałem w dziesiątkę! Cukinia i twaróg to zaskakująco smaczny duet, którego smak podkręca dodatek czosnku i oleju z alg. Wypróbujcie koniecznie, nie pożałujecie, obiecuję!
Przepis (2 porcje):
120g makaronu świderki
250g cukinii
150g twarogu
1 łyżka oliwy z oliwek (do smażenia)
2 łyżki BIO Algen-Öl Lüttge
2 ząbki czosnku
sól, pieprz czarny
Cukinię pokroić w słupki. Czosnek drobno posiekać. Ugotować makaron: do garnka wlać wodę, doprowadzić ką do wrzenia, następnie posolić i wsypać makaron. Gototwać przez około 10 minut, aż makaron będzie gotowy. Ugotowany makaron odcedzić i odstawić na bok. Patelnię rozgrzać, wlać oliwę z oliwek i gdy ta będzie odpowiednio gorąca - wrzucić posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez okolo 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie do miski wyłożyć twaróg, posolić i popieprzyć. Gdy cukinia delikatnie się zarumieni, wrzucić na patelnię ugotowany makaron oraz całość podsmażać razem jeszcze przez moment. Makaron z cukinią przełożyć na telerze, posypać twarogiem, polać olejem z alg. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2016/03/makaron-z-cukinia-i-twarogiem.html