Wykonanie
Makaronowe kokardki w bardzo miłym towarzystwie...
Pomysł na szybki, pyszny, ciekawy obiad.
Cukinia i
pomidory to jeden z moich ulubionych warzywnych duetów do dań z
makaronem. Tym razem dodatkowo z
fetą i różnymi rodzajami
orzechów. :)Składniki dla 2 osób:200 g
makaronu w kształcie kokardek - farfalle,pół
cukinii,2
pomidory malinowe,2 łyżki
oliwy z oliwek,2 ząbki
czosnku,kawałek
sera feta,garść
orzechów, np. mix włoskich, laskowych i
migdałów,
czarny pieprz,
sól.Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Pomidory kroimy w kostkę,
cukinię wzdłuż na cztery części, a następnie w cieniutkie plasterki.
Czosnek ścieramy na tarce lub zgniatamy w prasce.Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki
oliwy z oliwek, podpiekamy
czosnek, następnie dodajemy
cukinię, a po kilku minutach
pomidory. Smażymy przez kilka minut, mieszając od czasu. Doprawiamy
pieprzem i
solą.
Ser feta kroimy w kostkę.Na talerzach układamy
makaron, następnie
cukinię i
pomidory, kawałki
sera feta i
orzechy.
SMACZNEG O ŻYCZY KUCHNIA LETYC JI ! :))