Wykonanie
Cukinia to warzywo lekkostrawne o łagodnym smaku, w którym nie odkładają się metale ciężkie . W swoim składzie zawiera żelazo, magnez, potas oraz witaminy B1, A, C, K, PPPolecam Wam ją wykorzystać do
makaronu pełnoziarnistego. Takie wegetariańskie danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Dodatkowo można dodać kawałki chudego
mięsa.Z przepisu wyjdą 2 porcje.Składniki:
Makaron kokardki-160g
Cukinia- 2 sztuki (400g)
Czosnek-3 ząbki
SólPieprzOliwa z oliwekPrzepis :
Cukinia, zetrzeć na tarce.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Odlać
wodę z
cukini i podsmażyć na niewielkiej ilości
oliwy tak by odparowała pozostała
woda. Przyprawić, a pod koniec smażenia dodać
czosnek.
Makaron ugotowac i wymieszać z
cukinią.Jedna porcja dostarcza:B-12 , 5 g T-3 g W-70 , 5 g E- 345 kcal WW-7