ßßß
Cookit - przepis na Udka z kurczaka marynowane w soi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Udka z kurczaka marynowane w soi
Składniki
Chili
Czosnek
Imbir
Makaron
Miód
Ocet winny
Oregano
Pieprz czarny
Ser mozarella
Sól
Boczek
Estragon
Kurczak
Płatki śniadaniowe
Owoce
Udo kurczaka
Sok z limonki
Wykonanie
Udka z kurczaka
marynowane w soi, lekko słodko kwaśne.
Udka z kurczaka
na ostro, pyszne i aromatyczne. Zachęcam do ich przyrządzenia! Marynowanie
kurczaka
to podstawa. Polecam marynować
mięso
przez conajmniej 2 godziny, idealnie przez noc w lodówce. Podałam
kurczaka
z
sałatką
z
kaszy
(przepis na
sałatkę
jutro) i
jogurtem
.
Udka z kurczaka
Składniki:5
udek z kurczaka
50 ml soi japońskiej3 cm świeżego
imbiru
, utarty3 ząbki
czosnku
, przeciśnięty przez praskę1 łyżka
winnego octu
2 łyżki
soku z limonki
2 łyżki
miodu
sól
i
czarny pieprz
do smaku
Udka z kurczaka
opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę w pojemnej misie. Dodaj
mięso
. Wymieszaj tak aby całe
mięso
było pokryte marynata. Przykryj szczelnie folią i odstaw na 2 godziny lub na noc do lodowki. Nastaw piekarnik na 200ºC. Ułóż
mięso
na blasze. Zachowaj marynatę do pędzlowania. Piecz
kurczaka
przez około godziny w zależnosci od wielkości udek. Pedzluj udka resztą marynaty. Podaj z
kaszą
,
ryżem
lub
sałatką
oraz z
jogurtem
doprawionym świeżą
kolendrą
,
miodem
i
sokiem z limonki
.Polecane przepisyPieczone
udka z kurczaka
z
oregano
,
czosnkiem
i
płatkami
chili
Zapiekanka z
kurczaka
z
mozzarella
Krolewski
owoc
w perskim gulaszu z
kurczaka
Kremowy sos do
makaronu
z
kurczakiem
i
boczkiem
Kurczak
w sosie
estragonowym
po francusku
Źródło:
http://codojedzenia.pl/udka-z-kurczaka-marynowane-w-soi
Przepisy powiązane
Chińska zupka
Kurczak w sosie estragonowym po francusku
Pieczone skrzydełka kurczaka z miodem i chilli
Tajskie skrzydełka w sosie z masła orzechowego
GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI
Składniki powiązane (0)