ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 długie bagietki12 średniej wielkości pieczarek1 pęczek rukoli20 dag szynki surowej wędzonej (np. wędzonka krotoszyńska)oliwa o smaku truflowymsok z 1 cytrynysólpieprzBagietka z szynką, pieczarkami i rukolą - sposób przygotowania: Bagietki kroimy na 3 kawałki, a potem jeszcze raz na pół Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie talarki, rukolę myjemy i osuszamy. Pieczarki i rukolę przyprawiamy w misce oliwą truflową, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Bagietki grillujemy tylko od strony miękiszu, kładziemy na nich rukolę z pieczarkami, a na wierzchu plasterki szynki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu