Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tessa Capponi-Borawska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 długie
bagietki12 średniej wielkości
pieczarek1 pęczek
rukoli20 dag
szynki surowej wędzonej (np. wędzonka krotoszyńska)
oliwa o smaku
truflowymsok z 1
cytrynysólpieprzBagietka z
szynką,
pieczarkami i
rukolą - sposób przygotowania:
Bagietki kroimy na 3 kawałki, a
potem jeszcze raz na pół
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie talarki,
rukolę myjemy i osuszamy.
Pieczarki i
rukolę przyprawiamy w misce
oliwą truflową,
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzem.
Bagietki grillujemy tylko od strony miękiszu, kładziemy na nich
rukolę z
pieczarkami, a na wierzchu plasterki
szynki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu