ßßß Cookit - przepis na Pietruszkowe pesto z papryczkami chili

Pietruszkowe pesto z papryczkami chili

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kowalkowka
Agnieszka Kowalkowka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
500 g makaronu
po 1/3 czerwonej zielonej i żółtej papryczki chili
Pesto:
2 pęczki pietruszki
2 ząbki czosnku
1/4 szkl. oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
po 3 łyżki:
migdałów
nasion słonecznika
ziaren sezamu
sól
pieprz
Pietruszkowe pesto z papryczkami chili - sposób przygotowania: Makaron gotujemy standardowo wg przepisu na opakowaniu. Papryczki kroimy w bardzo drobną kostkę. Pesto: Migdały siekamy i razem z nasionami słonecznika i ziarnami sezamu prażymy na patelni. Pietruszkę, czosnek, oliwę i cytrynę blendujemy. Osobno blendujemy uprażone migdały, słonecznik i sezam. Obie zblendowane części dokładnie mieszamy, ewentualnie kilka sekund blendujemy i doprawiamy wg uznania solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z pesto oraz papryczkami chili. Przepis pochodzi z bloga: www.wegenerator.blogspot.com
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/173536878/pietruszkowe pesto z papryczkami chili/p