Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Agnieszka KowalkowkaAgnieszka KowalkowkaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)500 g makaronupo 1/3 czerwonej zielonej i żółtej papryczkichiliPesto:2 pęczki pietruszki2 ząbki czosnku1/4 szkl. oliwy z oliweksok z połowy cytrynypo 3 łyżki:migdałównasion słonecznikaziaren sezamusólpieprzPietruszkowe pesto z papryczkami chili - sposób przygotowania: Makaron gotujemy standardowo wg przepisu na opakowaniu. Papryczki kroimy w bardzo drobną kostkę. Pesto: Migdały siekamy i razem z nasionami słonecznika i ziarnami sezamu prażymy na patelni. Pietruszkę, czosnek, oliwę i cytrynę blendujemy. Osobno blendujemy uprażone migdały, słonecznik i sezam. Obie zblendowane części dokładnie mieszamy, ewentualnie kilka sekund blendujemy i doprawiamy wg uznania solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z pesto oraz papryczkami chili. Przepis pochodzi z bloga: www.wegenerator.blogspot.comPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu