Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor yetisempaiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)mały
kalafior3-4
jajkaok. 15-20 dag.
szynki2 ząbki
czosnkusól i
pieprzmajonezSałatka z
kalafiorem - sposób przygotowania:
Kalafior gotujemy w posolonej i osłodzonej wodzie,
jajka na twardo. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie
kalafior kroimy na kawałki,
jajka i
szynkę w kostkę,
czosnek wyciskamy przez praskę. Mieszamy, doprawiamy
solą,
pieprzem i
majonezem.
Sałatka najlepsza jest po ok. godzinie, jak się "przegryzie". SmacznegoŚwieżego
kalafiora można kupić przez cały rok, dlatego jest to dobre rozwiązanie na te momenty w roku, kiedy
pomidory i
ogórki nie są zbyt smaczne.
Sałatka z
kalafiora Składniki: 1 mały
kalafior 1 duże
winne jabłko 1 pęczek
dymki 100 g twardego
koziego sera (lub prawdziwego
oscypka owczego)
sólKalafior w roli głównej
oliwki. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Autor: Miesięcznik Kuchnia Garnek Fissler w okazje.info Pyszna i prosta
sałatka będzie pasować do dań z grilla -
mięsa lub
ryby.
Sałatka z
kalafiora 1 mały
kalafior 1 duże
winne jabłko 1 pęczek
dymki 100 g twardego
koziego sera (lubPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu