Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor anita2661Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: trudneRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)Składniki na ciasto:8 białek2 żółtka20 dkg orzechów10 dkg wiórek kokosowych1 łyżka mąki pszennej10 dkg rodzynek1 łyżeczka proszku do pieczenia20dkg cukru pudruSkładniki na masę:1 puszka brzoskwiń5 łyżek cukru2 budynie brzoskwiniowe3/4 szkl wody5 żółtek1 i1/2 kostki masła prawdziwego2 galaretki brzoskwiniowe2 paczki delicji brzoskwiniowychCiasto z galaretką - sposób przygotowania: Przyrządzenie ciasta:Białka ubić z cukrem pudrem dodać resztę składników (żółtka,orzechy,wiórki kokosowe,rodzynki,mąkę,proszek do pieczenia) upiec z tego 2 takie same placki.Ostudzić.Przygotowanie masy:Sok z puszki odlać dodać 5 łyżek cukru -zagotować.2 budynie wymieszać w 3/4 szkl wody zimnej +5 żółtek +łyżka mąki pszennej. Dodać do gotującego się soku i ugotować budyń. Ostudzić.Masło utrzeć z ugotowanym budyniem. Masę podzielić na 2 części.Placek na to 1/2 część masy na masę 2 paczki delicji namoczonych w 1/2 szkl przegotowanej wody z cytryną i alkoholem.(lub w kawie z odrobina alkoholu).Następnie przykryć delicje masą na masę drugi placek. Na placek pokrojone brzoskwinie zalać galaretkami rozpuszczonymi w 0,5 l. Wody zamiast delicji mogą być biszkopty. Czyli: placek+masa+delicje+masa+placek+brzoskwinie+galaretka.Smacznego!!!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu