ßßß Cookit - przepis na Ciasto z galaretką

Ciasto z galaretką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor anita2661
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: trudne
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Składniki na ciasto:
8 białek
2 żółtka
20 dkg orzechów
10 dkg wiórek kokosowych
1 łyżka mąki pszennej
10 dkg rodzynek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20dkg cukru pudru
Składniki na masę:
1 puszka brzoskwiń
5 łyżek cukru
2 budynie brzoskwiniowe
3/4 szkl wody
5 żółtek
1 i1/2 kostki masła prawdziwego
2 galaretki brzoskwiniowe
2 paczki delicji brzoskwiniowych
Ciasto z galaretką - sposób przygotowania: Przyrządzenie ciasta:Białka ubić z cukrem pudrem dodać resztę składników (żółtka,orzechy,wiórki kokosowe,rodzynki,mąkę,proszek do pieczenia) upiec z tego 2 takie same placki.Ostudzić.Przygotowanie masy:Sok z puszki odlać dodać 5 łyżek cukru -zagotować.2 budynie wymieszać w 3/4 szkl wody zimnej +5 żółtek +łyżka mąki pszennej. Dodać do gotującego się soku i ugotować budyń. Ostudzić.Masło utrzeć z ugotowanym budyniem. Masę podzielić na 2 części.Placek na to 1/2 część masy na masę 2 paczki delicji namoczonych w 1/2 szkl przegotowanej wody z cytryną i alkoholem.(lub w kawie z odrobina alkoholu).Następnie przykryć delicje masą na masę drugi placek. Na placek pokrojone brzoskwinie zalać galaretkami rozpuszczonymi w 0,5 l. Wody zamiast delicji mogą być biszkopty. Czyli: placek+masa+delicje+masa+placek+brzoskwinie+galaretka.Smacznego!!!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-7670166/ciasto/p