Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)2 małe
cukinie4
marchewki1
porpo 1
papryce czerwonej i zielonej20 dag
pieczarek1 szklanka
jogurtu naturalnego1/4 szklanki
warzywnego bulionu (może być z kostki)posiekana
natka20 dag świeżo startego
parmezanusól i
pieprzRatatouille w
sosie jogurtowym - sposób przygotowania: To popularne danie podaje się na ciepło lub zimno z
ryżem,
ziemniakami lub
bagietką. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa touiller, co oznacza mieszanieObierz
marchewki i
por, z
papryk usuń gniazda nasienne. Warzywa umyj i pokrój na kawałki.
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Warzywa i
pieczarki zalej
bulionem oraz
jogurtem, przypraw do smaku
solą i
pieprzem. Duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec duszenia posyp startym
parmezanem i
natkąProsty sposób na domowy
jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicyRatatouilleWielkie żarcie na ekranie
zgrany duet. Przygotowane przez nich w finałowej scenie ratatouille zachwyciło surowego krytyka kulinarnego i uratowało restaurację przed zamknięciem. Tym, którzy chcieliby ugotować równie popisowe danie prezentujemy kilka sprawdzonych przepisów: Ratatouille w
sosie jogurtowym Prowansalskie ratatouille