ßßß Cookit - przepis na Ratatouille w sosie jogurtowym

Ratatouille w sosie jogurtowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
2 małe cukinie
4 marchewki
1 por
po 1 papryce czerwonej i zielonej
20 dag pieczarek
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/4 szklanki warzywnego bulionu (może być z kostki)
posiekana natka
20 dag świeżo startego parmezanu
sól i pieprz
Ratatouille w sosie jogurtowym - sposób przygotowania: To popularne danie podaje się na ciepło lub zimno z ryżem, ziemniakami lub bagietką. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa touiller, co oznacza mieszanie
Obierz marchewki i por, z papryk usuń gniazda nasienne. Warzywa umyj i pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Warzywa i pieczarki zalej bulionem oraz jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec duszenia posyp startym parmezanem i natką
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
Ratatouille
Wielkie żarcie na ekranie
zgrany duet. Przygotowane przez nich w finałowej scenie ratatouille zachwyciło surowego krytyka kulinarnego i uratowało restaurację przed zamknięciem. Tym, którzy chcieliby ugotować równie popisowe danie prezentujemy kilka sprawdzonych przepisów: Ratatouille w sosie jogurtowym Prowansalskie ratatouille
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/31861466/ratatouille w sosie jogurtowym/p