ßßß
Cookit - przepis na risotto z pieczarkami i cukinią
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
risotto z pieczarkami i cukinią
Składniki
Cukinia
Pieczarki
Ryż
Wino wytrawne
Bulion warzywny
Parmezan
Masło
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Wykonanie
To mój dzisiejszy obiad i drugie w życiu risotto, wyszło szybko i pysznie.Składniki2 małe
cukinie
(u mnie żółta i zielona)200 g
pieczarek
140 g
ryżu
do risottolampka białego
wytrawnego wina
ok. 500 ml
bulionu warzywnego
parmezan
masło
sól
,
pieprz
natka pietruszki
Wykonanie
Pieczarki
i
cukinię
umyć, pokroić, poddusić na łyżce
oliwy
, odstawić. Na rozgrzaną patelnię wrzucić
masło
a następnie
ryż
, smażyć chwilę aż sie
zrobi
przejrzysty, dodać
wino
jak odparuje dolewać stopniowo
bulion
od czasu do czasu mieszając, jak
ryż
będzie już miękki dodać
cukinię
i
pieczarki
oraz 2 łyżki startego
parmezanu
, doprawić
solą
i
pieprzem
. Wierzch risotto posypać odrobiną
parmezanu
oraz
natką
.
Źródło:
http://gotowanieodchudzanie.blox.pl/2013/08/risotto-z-pieczarkami-i-cukinia.html
Przepisy powiązane
Risotto z truflami i pecorino romano
Risotto z truflami i pecorino romano
Risotto z truflami i pecorino romano
Risotto z truflami i pecorino romano
Risotto z truflami i pecorino romano
Składniki powiązane (0)