Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor aleks.sander z PrzemyślaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)2
jajkapół świeżej
zwykłej bułki2 łyżki
masłaboczek gotowany chudy pokrojony w grubsze kawałytrochę
olejusól do smakuJajecznica komplet menu - sposób przygotowania: Na roztopione
masło wrzucamy pokrojone w grubą kostkę kromki z połowy bulki i zrumieniamy na grzanki dodając do smażenia pokrojony w grube kawałki
boczek.
Masło wejdzie w te grzanki i dlatego trzeba to troszkę podlać
olejem.Jak grzanki są dobrze przyrumienione wraz z
boczkiem wówczas wbijamy na to całe dwa
jajka i dokładnie szybko mieszamy całośc żeby się razem połączyło ,dodajemy szczyptę
soli i po ścięciu
jajek do konsystencji jajecznicy wykładamy całość na tależ i spożywamy bez
pieczywa gdyż kompozycja grzanek zastępuje nam
pieczywo podawane oddzielnie.Jest to bardzo smaczna i sytna potrawa, którą sam sobie wykombinowałem.Smacznego.Uwaga-nie jest to danie wegetariańskieJak sprawdzić czy
jajko jest świeże?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu