Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Gastrosfera
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1
kura rosołowa (ok. 1.5 kg)0.5 kg
wołowiny rosołowej4 l
wody300 g
marchwi200 g
pietruszki150 g
selera1 mały
por1
cebula1 mały pęczek
koperkusólsos sojowy jasny do smaku1 opakowanie
Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka3-4 gałązki
natki pietruszkiDomowy rosół z Krajanką - sposób przygotowania: Sprawioną
kurę,
wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną
wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok. 1.5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem
koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy. Rosół doprawić do smaku jasnym
sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu
makaronem Krajanka. Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną
natką pietruszki.Jak zrobić rosół drobiowy?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu