ßßß Cookit - przepis na Domowy rosół z Krajanką

Domowy rosół z Krajanką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Gastrosfera
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
1 kura rosołowa (ok. 1.5 kg)
0.5 kg wołowiny rosołowej
4 l wody
300 g marchwi
200 g pietruszki
150 g selera
1 mały por
1 cebula
1 mały pęczek koperku
sól
sos sojowy jasny do smaku
1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
3-4 gałązki natki pietruszki
Domowy rosół z Krajanką - sposób przygotowania: Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok. 1.5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek. Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy. Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka. Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.
Jak zrobić rosół drobiowy?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22981646/domowy rosol z krajanka/p