Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor DagmaraCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)100 g piersi z
indyka lub
kurczaka1 szklanka
ryżumała
pietruszkamała
marchewkakawałek
selerakawałek
porasólpieprzRisotto z
indyka - sposób przygotowania:
Ryż wypłucz na sitku pod bierzącą
wodą i ugotuj w dużej ilości wrzącej osolonej
wody. Odcedz i trzymaj w cieple.
Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, Obsmaż na gorącym
oleju, włóż do garnka. Warzywa umyj, obierz, pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do
mięsa, zalej
wodą,
posól, dodaj trochę
pieprzu i duś pod przykryciem przez ok. 20 minut aż
mięso i warzywa będą miękkie.
Ryż włóż do miseczki, na środek połóż
mięso z warzywami i wytworzonym sosem. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu