ßßß Cookit - przepis na Risotto z indyka

Risotto z indyka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Dagmara
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (12 głosów)
100 g piersi z indyka lub kurczaka
1 szklanka ryżu
mała pietruszka
mała marchewka
kawałek selera
kawałek pora
sól
pieprz
Risotto z indyka - sposób przygotowania: Ryż wypłucz na sitku pod bierzącą wodą i ugotuj w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Odcedz i trzymaj w cieple. Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, Obsmaż na gorącym oleju, włóż do garnka. Warzywa umyj, obierz, pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do mięsa, zalej wodą, posól, dodaj trochę pieprzu i duś pod przykryciem przez ok. 20 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Ryż włóż do miseczki, na środek połóż mięso z warzywami i wytworzonym sosem. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-2440084/risotto+z+indyka/p