Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Junona Lamcha-Grynberg
Fot.
Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)800 g
karkówki3
marchewki3
pietruszki1 mały
seler6 łyżek
majonezu3 łyżki
olejusólgrubo mielony
pieprzKarkówka z warzywami - sposób przygotowania:
Karkówkę umyj, osusz i pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Rozbij je lekko i z obydwu stron posyp obficie
solą oraz
pieprzem. Warzywa obierz, umyj, pokrój w słupki i przesmaż krótko (aby pozostały lekko twarde) na rozgrzanym
oleju. Następnie przełóż je do szklanego naczynia żaroodpornego, układając równomierną warstwą. Na warzywach ułóż plastry
karkówki, a każdy posmaruj grubą warstwą
majonezu. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około 30 minut, 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię, aby przyrumienić
majonezową pierzynkę.Jak przyrządzić grillowaną
karkówkę w
piwiePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu