ßßß Cookit - przepis na Warzywa korzenne z sosem z pietruszki

Warzywa korzenne z sosem z pietruszki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aneta Kosiba
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Warzywa korzenne z sosem z pietruszki - składniki:
150 g marchewek obranych i przekrojonych na pół
150 g pietruszek obranych i przekrojonych na pół
20 g drobno posiekanej natki pietruszki
1.5 łyżki octu z czerwonego wina
2 łyżki cukru trzcinowego muscovado
2.5 łyżki oleju z orzechów włoskich
szczypta papryki
sól i pieprz
Warzywa korzenne z sosem z pietruszki - sposób przygotowania: Warzywa pieczemy w piekarniku w temp. 180°C. Z pozostałych składników przygotowujemy sos. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy ocet winny, cukier, olej i paprykę. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem. Sos powinien być gęsty. Upieczone warzywa polewamy sosem. Rada: Pieczenie warzyw w piekarniku wydobywa z nich głębię smaku. Podane w całości wyglądają bardzo apetycznie.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/170570562/warzywa+korzenne+z+sosem+z+pietruszki/p