Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Aneta KosibaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Warzywa korzenne z sosem z
pietruszki - składniki:150 g
marchewek obranych i przekrojonych na pół150 g
pietruszek obranych i przekrojonych na pół20 g drobno posiekanej
natki pietruszki1.5 łyżki
octu z
czerwonego wina2 łyżki
cukru trzcinowego muscovado2.5 łyżki
oleju z
orzechów włoskichszczypta
paprykisól i
pieprzWarzywa korzenne z sosem z
pietruszki - sposób przygotowania: Warzywa pieczemy w piekarniku w temp. 180°C. Z pozostałych składników przygotowujemy sos.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy
ocet winny,
cukier,
olej i
paprykę. Mieszamy i doprawiamy
sola i
pieprzem. Sos powinien być gęsty. Upieczone warzywa polewamy sosem. Rada: Pieczenie warzyw w piekarniku wydobywa z nich głębię smaku. Podane w całości wyglądają bardzo apetycznie.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu