Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Łukasz Pielak
Fot. BBSCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)500 g
buraków200 g
jabłek100 g
marchewki10 g
czosnku2 i 1/2 łyżki 36 proc.
Śmietany20 g
cukru20 ml
olejuocet jabłkowysólpieprzKrem z pieczonych
buraków z nutą
octu jabłkowego - sposób przygotowania:
Buraki w łupinkach zawiń w folię aluminiową i piecz przez ok. półtorej godziny w piecu rozgrzanym do 170 st. C. Upieczone obierz, pokrój w kostkę, przesmaż z warzywami i
jabłkami. Warzywa zalej
wodą i duś do miękkości. Następnie zmiksuj je i przetrzyj przez sito. Dopraw
solą,
pieprzem,
octem jabłkowym i odrobiną
cukru. Na koniec dodaj
śmietanę kremówkę.Jeśli nie jesteś zwolennikiem tłustej
śmietany, możesz taki krem podawać na przykład z dodatkiem kremowego
serka. Krem z pieczonych
buraków z nutą
octu jabłkowego 500 g
buraków 200 g
jabłek 100 g
marchewki 10 g
czosnku 2 i 1/2 łyżki 36 procentowej
śmietany 20 g
cukru 20 ml
oleju ocetKremowe zupy z charakterem
może się poszczycić nie tylko pięknym kolorem, ale i doskonałym smakiem. Zamiast kremówki możesz udekorować ją dowolnym, kremowym
serkiem albo plastrami
pleśniowego sera (np. koziego). Krem z pieczonych
buraków z nutą
octu jabłkowego 500 g
buraków 200 g
jabłek 100 g
marchewki 10 g
czosnku 2 i 1/2Bohater świątecznego stołu
wzięcia wszystkich składników na raz. Ilość
majonezu zależy od Ciebie, jeśli lubisz sałatki z dużą ilością, możesz położyć grubsze warstwy. Autor:
Maria Szkop Gęsty krem zamiast barszczyku? Proszę bardzo! Z
jabłkami,
marchewką,
czosnkiem - słodko kwaśny, zabielony
śmietaną. Krem z pieczonych
buraków z
Buraki na słono i słodko
Barszcz na zakwasie jest dla Ciebie zbyt pracochłonny? Wypróbuj również nasze przepisy na barszcz ukraiński i krem z pieczonych
buraków z nutą
octu jabłkowego . Barszcz czerwony Zakwas na barszcz: 2
buraki 2 ząbki
czosnku 2
liście laurowe 4 ziarenka
ziela angielskiego 1 łyżka
soliPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu