ßßß Cookit - przepis na Krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego

Krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Łukasz Pielak
Fot. BBS
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
500 g buraków
200 g jabłek
100 g marchewki
10 g czosnku
2 i 1/2 łyżki 36 proc. Śmietany
20 g cukru
20 ml oleju
ocet jabłkowy
sól
pieprz
Krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego - sposób przygotowania: Buraki w łupinkach zawiń w folię aluminiową i piecz przez ok. półtorej godziny w piecu rozgrzanym do 170 st. C. Upieczone obierz, pokrój w kostkę, przesmaż z warzywami i jabłkami. Warzywa zalej wodą i duś do miękkości. Następnie zmiksuj je i przetrzyj przez sito. Dopraw solą, pieprzem, octem jabłkowym i odrobiną cukru. Na koniec dodaj śmietanę kremówkę.
Jeśli nie jesteś zwolennikiem tłustej śmietany, możesz taki krem podawać na przykład z dodatkiem kremowego serka. Krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego 500 g buraków 200 g jabłek 100 g marchewki 10 g czosnku 2 i 1/2 łyżki 36 procentowej śmietany 20 g cukru 20 ml oleju ocet
Kremowe zupy z charakterem
może się poszczycić nie tylko pięknym kolorem, ale i doskonałym smakiem. Zamiast kremówki możesz udekorować ją dowolnym, kremowym serkiem albo plastrami pleśniowego sera (np. koziego). Krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego 500 g buraków 200 g jabłek 100 g marchewki 10 g czosnku 2 i 1/2
Bohater świątecznego stołu
wzięcia wszystkich składników na raz. Ilość majonezu zależy od Ciebie, jeśli lubisz sałatki z dużą ilością, możesz położyć grubsze warstwy. Autor: Maria Szkop Gęsty krem zamiast barszczyku? Proszę bardzo! Z jabłkami, marchewką, czosnkiem - słodko kwaśny, zabielony śmietaną. Krem z pieczonych buraków z
Buraki na słono i słodko
Barszcz na zakwasie jest dla Ciebie zbyt pracochłonny? Wypróbuj również nasze przepisy na barszcz ukraiński i krem z pieczonych buraków z nutą octu jabłkowego . Barszcz czerwony Zakwas na barszcz: 2 buraki 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka soli
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/162308292/krem+z+pieczonych+burakow+z+nuta+octu+jablkowego/p